AIME Design
AIME Design

BY MAVE

The story of BY MAVE

By Mave, een blazercollectie die vrouwen helpt te groeien in het zakelijke leven! Alle blazers hebben een comfortabele pasvorm met strakke schouders voor dat extra beetje power. Op de voering aan de binnenkant van de rug staat de boodschap “I’ve got your back” en is elke blazer voorzien van een metalen “signature pin” van een leeuw. Naast mijn sterrenbeeld heeft de leeuw een imposant uiterlijk EN als bijnaam “ koning der dieren”, dat zegt genoeg! Tot slot zijn de blazers in veel verschillende kleuren beschikbaar, By Mave heeft gedacht aan voor elke “mood” een andere kleur.

By Mave is ontstaan vanuit een enorme passie voor mode en mijn werkervaring in de “zakelijke wereld”. De grote wens om ooit een eigen kledinglabel te starten was er altijd al, alleen wat wil je toevoegen aan het brede aanbod? Hoe wil je je onderscheiden? Hoe kan je het leven van iemand een stukje mooier maken door ze een goed gevoel te geven? Kortom, hoe kan ik bijdragen aan iemands geluk?

Je zal denken: Wat kan kleding daar nou aan bijdragen? Nou, HEEL veel! By Mave werd geboren!

Het lukt iedereen wel om te slagen voor casual kleding, hier zitten immers geen beperkingen op. Je koopt en draagt gewoon waar je je prettig bij voelt en wat je mooi vindt. Zakelijke kleding daarentegen is weer een heel ander verhaal. Hier wordt vaak van je verwacht dat je je aan de “kledingvoorschriften” houdt die in het beleid van de organisatie zijn opgenomen. Dit betekent vaak dat je je zakelijk en representatief moet kleden. Voor mij duurde het heel lang (Lees: 10 jaar) voordat ik eindelijk een stijl had gevonden waar ik tijdens mijn werk volledig mezelf kon blijven.

Aan het begin van de zoektocht valt al snel de keuze op het aanschaffen van een blazer, dit is altijd een makkelijk en tijdloos kledingstuk dat je goed kan combineren met een pantalon, rok of jeans. Qua blazers is het aanbod vaak kleurloos en/of vormloos, dus SAAI! Je ziet toch voornamelijk de kleuren zwart, grijs en donker blauw. Vind je EINDELIJK de perfecte blazer, dan is die er de volgende collectie weer uitgehaald en/of vaak maar in één kleur te krijgen. Mocht een merk toch meerdere kleuren aanbieden, dan is de pasvorm net weer even anders. Zo kan ik nog wel even door gaan… je begrijpt de frustratie!

Het effect (kracht uitstralen) van een strak pak en stropdas bij mannen, DAT wil By Mave ook voor vrouwen bereikbaar maken. Alleen dan op een vrouwelijke manier zonder direct je persoonlijkheid te verliezen. Als je je happy voelt in wat je draagt, dan voel je je zelfverzekerd wat je ook weer uitstraalt! Wat vervolgens weer impact heeft op de werkvloer (maar net zo goed in je privé leven). Iedere vrouw MOET zich krachtig voelen vol zelfvertrouwen en dit tot uiting laten komen in haar (persoonlijke) ontwikkeling en carrière! Zo kunnen vrouwen meer bereiken door net even (letterlijk) dat steuntje in de rug te krijgen dat de blazers van By Mave geven. Laat niets je meer in de weg staan om die POWERvrouw te worden die je graag wil zijn!

Het uiteindelijke doel van By Mave is dan ook (een beetje) bij te kunnen dragen aan MEER vrouwen in de top!

– Maaike Vennik // Owner By Mave


 

 

Share this